Marion Kempkes


De spiegel ….
 

Je bent pas echt mooi als je ‘binnenste’ naar buiten mag komen.
Het samenspel tussen jou als persoonlijkheid en je uitstraling
is belangrijker dan het volgen van allerlei trends.

Dit samenspel te bereiken is het doel van mijn vak,
en mijn persoonlijke Passie !

Ik wil niet uit het oog verliezen dat een coupe
een geestelijke dimensie bezit.
Het is de spiegel van het innerlijk,
het kan iets uitdrukken uit de diepte van je ziel.

Aandacht is belangrijker dan knipprocedures.
Kijken is niet hetzelfde als ‘zien’!
‘Zien’ is bewust zijn en leidt tot een creatief proces,
zo wordt je nieuwe coupe een ‘innerlijke beleving’
en een diepe ontspanning met wie je echt bent …

 

Door schoonheid geraakt!

Vanaf 1977 streefde ik naar een beroep die mij beroerde. Creatief beeldhouwen op hoofden.  Dit prachtige ambacht verleidde mij tot op heden. Ontdekken wat het vak inhoud.

De schoonheid van binnen aan de buitenkant laten zien. Nu, jaren later, is schoonheid en enkele andere ambachten in de kunst, nog steeds ‘mijn Passie’!

De tijd was toen nog niet rijp om de eenvoud aan te bieden van een perfect geknipte coupe zonder poespas, niet torenhoog vastgeplakt met kunstgrepen, kunstmiddelen, waar de klant eenmaal thuisgekomen niets mee aan kon vangen!

Mijn doel: Met een enkel handgebaar terugvallend op zijn plaats. Whala!

Duurzaam geknipt en gezond glanzende haren, dat is waar men naar verlangde.

Ik rondde een 2 jarige Damesvak opleiding,1 jarige Herenvak opleiding en een 2 jarige patroons opleiding af, naast aanvullende cursussen. Mijn ervaring vertegenwoordigt een bonte mengeling van mensen en stijlen uit allerlei landen en culturen. Mijn schaar ging altijd en overal mee op reis, veel geëxperimenteerd. Mijn inspiratie haal ik uit vele bronnen. Kunst, tentoonstellingen, oude ambachten, cursussen, trainingen, vakliteratuur, modellen opmaken op lokatie maar vooral het dagelijks leven en op straat. 

Van de lichting ”60 en”70 jaren was ‘Christiaan kappers’ destijds een begrip in Amsterdam! De modernste inzichten toen, van alleen puur het knippen van de haren, zonder poespas, haarlak of vet waren ronduit modern te noemen. Met observerend kijken, voelen, luisteren en zien wat er behoeft, hoe haar het beste valt vanuit zichzelf, en dat ook te accepteren als klant en zonder chemische toevoeging om haar aan elkaar te plakken was destijds uniek te noemen, not done. Klanten kwamen uit alle hoeken van Nederland. Dankbaar voor de pioniers destijds die menig kapper inspireerden en mij ook, want de fijnste kniptechnieken kwamen daaruit voort. Ik paste mijn vaardigheden o.a. overal toe, ook in het buitenland, modellen van Casting bureau, de styling van haar op locatie. 

Mijn salon werd een feit, ”Haarstudio Hoofdzaak” in ”92.

Daarna mijn eigen salon ”Zeven Hoofdzonden” in ”93. 
Van Augustus 2012 mijn Dames en Heren salon:

 “Hair by Nature”, door mijn Liefde voor de natuur, bewustwording op vele fronten, het nog meer begaan zijn met het milieu, een naam die nog meer bij mij past, wens uit te dragen om nog natuurvriendelijker mijn ambacht uit te gaan oefenen onder deze nieuwe naam.

“Hair by Nature”